Iedereen ontvangt wel eens een promotioneel product, maar wat zijn deze artikelen precies? Een promotioneel product wordt gebruikt om de doelgroep bekend te maken met een bedrijf, dienst, product, evenement of actie. Binnen deze promo artikelen is er veel keuze, van simpel tot luxe en van duurzaam tot zelfs ecologisch. In de promotionele business wordt onderscheid gemaakt tussen premiums, relatiegeschenken, giveaways en incentives. Hieronder worden deze beschreven om een beter beeld te krijgen.

Premiums

Een premium is een gratis product dat je ontvangt bij een aankoop. Je kunt hierbij denken aan een leuke tas die je ontvangt bij het afsluiten van een abonnement voor bijvoorbeeld een tijdschrift of sportschool. Door het weggeven van premiums beïnvloed je de consument. Zij krijgen een positieve ervaring met je naam of merk waardoor de kans op herhalingsaankoop groter is.

Bekijk ons aanbod van premiums in onze webshop

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken worden weggegeven zodat jouw relaties een positief beeld krijgen van de organisatie en op die manier de relatie versterken. Ze kunnen gegeven worden als bedankje of als verrassing. Een relatiegeschenk kan van alles zijn. Vaak zijn relatiegeschenken wat duurder, dit hoeft natuurlijk niet, maar originaliteit wordt wel op prijs gesteld! 

Bekijk ons aanbod van relatiegeschenken in onze webshop

Giveaways

Giveaways zijn gratis artikelen die je bijvoorbeeld op een beurs ontvangt. Letterlijk vertaald “weggevertjes”, te denken aan pennen en sleutelhangers. Hiermee zorg je er voor dat je in beeld blijft bij je doelgroep en dat deze zich jou blijft herinneren na het contact moment. Hierbij is het belangrijk dat het niet direct wordt weggegooid. Gebruik je creativiteit dus goed bij het bedenken van een giveaway en zorg dat het functioneel is. 

Bekijk ons aanbod van giveaways in onze webshop

Incentives

Incentives zijn producten of diensten die als beloning voor iets worden gegeven. Hierbij kun je denken aan een businesstrip, cadeau of product na het halen van bepaalde doelstellingen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer betrokkenheid en inzet van je doelgroep. 

Bekijk onze shop voor het volledige aanbod.

Promotie Producten